Va prezentam conditiile, actele necesare si legislatia aferenta pentru infiintare firma agent de asigurare.

Infiitare firma asigurariAgent de asigurare – persoana fizică sau juridică împuternicită, în baza autorizării unui asigurător ori reasigurator, să încheie în numele şi în contul asigurătorului sau reasiguratorului, contracte de asigurare ori de reasigurare cu terţii, conform condiţiilor stipulate în contractul de mandat încheiat, fără să aibă calitatea de asigurător/reasigurător, broker de asigurare şi/sau de reasigurare.

Conditii infiintare firma agenti de asigurari prevazute pentru inregistrare

 • denumirea societatii trebuie sa contina sintagma „Agent de asigurare”;
 • obiect unic de activitate – COD CAEN 6622 Agent de asigurare;
 • autorizarea obiectului de activitate 6622 agent de asigurare, pentru infiintarea firmei de agenti de asigurare poate fi facuta fie la sediu, fie la punct de lucru sau la terti.
SOLICITA OFERTA PERSONALIZATA PENTRU ACEST SERVICIU!

Completaţi formularul de mai jos cu cerintele dvs. pentru a primi oferta în maximum două ore.
Pentru a folosi CAPTCHA, trebuie ca modulul Really Simple CAPTCHA să fie instalat.

Conditii infiintare firma agenti de asigurari care trebuiesc indeplinite dupa inregistrare

 • in conformitate Legea 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, o persoană fizică sau juridică poate desfăşura o activitate ca agent de asigurare, dacă deţine o autorizaţie valabilă, scrisă, din partea unui asigurător, denumită în prezenta lege contract de agent, pentru a acţiona în numele acestuia.
 • un agent de asigurare trebuie să aibă în vigoare un contract de asigurare de răspundere civilă, a cărui valoare să reprezinte 75% din cea prevăzută la art. 35 alin. (5) lit. c) (- c) să aibă în vigoare un contract de asigurare de răspundere civilă, a cărui valoare trebuie să fie în concordantă cu prevederile normelor emise în aplicarea prezentei legi, care, după data dobândirii de către România a statutului de stat membru, să fie valabil pe întreg teritoriul Uniunii Europene si al statelor apartinând Spatiului Economic European; – c1) valoarea contractului de asigurare de răspundere civilă, prevăzut la lit. c), va fi actualizată periodic, prin norme emise în aplicarea prezentei legi si în conformitate cu dispozitiile legislatiei europene în materie.)
 • agentul de asigurare să nu fi fost declarat anterior în faliment şi să nu facă obiectul unei proceduri de reorganizare judiciară şi/sau de faliment la data solicitării autorizării;
 • agentii de asigurare solicitanti  se bucure de o bună reputaţie;
 • asociaţii, acţionarii  firmelor agenti de asigurari semnificativi, precum şi persoanele semnificative, după caz, să nu aibă cazier judiciar pentru infracţiuni contra patrimoniului sau pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia financiar-fiscală;
 • conducătorul executiv al agentului de asigurare să îndeplinească condiţiile privind pregătirea şi experienţa necesare pentru a deţine această funcţie, conform normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
 • dupa infiintarea firmei un agent de asigurare Are obligatia de a se inregistra in Registrul Agentilor de Asigurare;
 • un agent de asigurare persoană fizică sau juridică nu poate intermedia aceleaşi clase de asigurări decât pentru un singur asigurător;
 • dacă un asigurat a încheiat o asigurare printr-un agent de asigurare, asigurătorul în numele căruia acţionează agentul este răspunzător faţă de asigurat pentru toate actele sau omisiunile agentului de asigurare.

Acte necesare infiintare firma agent de asigurare prin ActeFirma

ActeFirma iti ofera consultanta prealabila, asistenta la infiintarea firmei, servicii de contabilitate si inregistrare marca. Pentru infiintarea firmei ai nevoie doar de:

 • copie C.I. asociati;
 • trei variante de denumire alternative;
 • actul de proprietate al spatiului unde urmeaza sa se stabileasca sediul social.

ActeFirma iti ofera infiintare firma de agent de asigurare in 3 zile.

Mai mult decat atat, daca optezi pentru serviciile noastre de contabilitate, sau daca iti stabilesti sediul social la adresa noastra din bulevardul Unirii, onorariul pentru infiintare firma agent de asigurare este 0(zero).

Suna la 021/9409, numar cu tarif normal, si fa o programare la unul dintre referentii nostri de specialitate chiar acum!

Ne puteti contacta si prin formularul de contact prezent pe fiecare pagina, prin pagina de contact, la telefon 021/32.33.000, prin fax: 021/32.222.23, email: office@actefirma.ro sau pe mobil la 0733.046.384.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*