Va prezentam actele necesare, conditiile, avantajele, documentele si pasii necesari pentru infiintare SRL-D, societate cu raspundere limitata debutant.
Va sfatuim sa apelati cu incredere la referentii nostri pentru a va asista in demersurile de infiintare SRL-D.
Echipa noastra are o experienta de 10 ani in care a ajutat mii de clienti in deschiderea unei afaceri.

Definitie SRL-D sau SRL-debutant

SRL-D sau societatea cu raspundere limitata debutant, este o varietate de societate cu raspundere limitata. Pentru infiintarea SRL-D, conform O.U.G. nr. 6 din 2011(ordonanta infiintare SRL-D), trebuie indeplinite anumite conditii atat in ceea ce priveste asociatii, cat si in ceea ce priveste modul de organizare.

Conditii infiintare SRL-D privind asociatul/asociatii acesteia

Pentru infiintare societate cu raspundere limitata debutant, fiecare asociat al acesteia trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii prevazute de lege pentru infiintare SRL-D pentru a avea calitatea de intreprinzator debutant:

 • este major si are capacitate juridică deplină de exerciţiu;
 • anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în S.E.E.;
 • înfiinţează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale;
 • completează o declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale, că îndeplineşte condiţiile prevăzute la aliniatul precedent;

Infiintare SRL-D in 3 zile! Aplica acum!

Conditii ce trebuie indeplinite de societatea cu raspundere limitata debutant

Pentru încadrarea în prevederile legii privind societatile cu raspundere limitata debutant SRL-D, microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii prevazute in ordonanta pentru infiintare SRL-D:

Conditii privitoare la domeniile de activitate pentru infiintare SRL-D

Societatea cu raspundere limitata debutant poate avea in obiectul de activitate maximum 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev. 2). In cele 5 grupe de activitate pentru SRL-D nu pot fi incluse urmatoarele domenii de activitate:

 • intermedieri financiare şi asigurări;
 • tranzacţii imobiliare;
 • activităţi de jocuri de noroc şi pariuri;
 • producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope;
 • activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat, respectiv activitatile prevazute in grupele CAEN Rev. 2: 011, 012, 013, 014, 015, 016, 017, 031, 032, 051, 052;

Acte necesare infiintare SRL-D 2015

Mai jos va prezentam documentele necesare pentru infiintare SRL-D. Pe langa aceste documente se va solicita si un set de declaratii pe propria raspundere(declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor legale pentru a detine calitatea de asociat si/sau administrator al SRL-D):

 • carti de identitate  asociati/administratori (copie);

 • actul de detinere al spatiului unde se va stabili sediul social;

 • daca este cazul: avizul/acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, in cazul in care noul sediu va fi amplasat intr-un apartament de bloc

 • dovada depunerii capitalului social;

 • specimenele de semnatura autentificate notarial ale reprezentanţilor societaţii (administratori).

Infiintare SRL-D ieftin! Dosar complet! Click aici!

Pasi (etape) infiintare SRL-D

Va prezentam mai jos etapele deschiderii unui SRL-D, reamintindu-va ca referentii nostri va ofera consultanta infiintare SRL-D, respectiv va pot asista, reprezenta si consilia in toate aceste demersuri. Nu ezitati sa ne contactati!

 1. Verificarea disponibilitatii si rezervarea denumirii firmei.
 2. Intocmirea Actului Constitutiv al SRL-D.
 3. Intocmirea contractului prin care se pune la dispozitie sediul social(contract de comodat sau de inchiriere).
 4. Intocmirea declaratiei pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor legale pentru a putea detine calitatea de asociat sau administrator in cadrul SRL-D.
 5. Declaraţiile date pe propria răspundere de către fondatori, din care să rezulte că, anterior datei înmatriculării societăţii în registrul comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat în cadrul unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european (declaratie pe propria raspundere conform OUG 6/2011)
 6. Intocmirea declaratiei de autorizare model 1 (in cazul in care societatea va fi declarata fara activitate) sau
 7. a declaratiei de autorizare infiintare SRL-D model 2 (in cazul in care societatea va fi declarata cu activitate).
 8. Intocmirea anexei fiscale.
 9. Depunerea capitalului social la banca.
 10. Autentificarea specimenului de semnatura pentru administratorul societatii la un notariat.
 11. Depunerea dosarului complet la O.R.C.(Oficiul Registrului Comertului).
 12. Eliberarea documentelor ce atesta infiintarea SRL-D.

Cost, taxe infiintare SRL-D.

Infiintarea de societati tip debutant este scutita de la plata taxelor de inmatriculare in Registrul Comertului. De aceasta facilitate poate beneficia orice societate care se incadreaza in conditiile prevazute de Ordonanta nr. 6/2011.
Referentii nostri va pot asista, reprezenta si consilia cu privire la toate aspectele legale si fiscale implicate de deschiderea unui SRL-D. Nu ezitati sa ne contactati.

Beneficii, avantaje infiintare SRL-D.

Printre avantajele la infiintarea unei SRL-D se numara atat facilitati fiscale, cat si posibilitatea de a beneficia de anumite scheme de garantare a imprumuturilor pe care acestea le acceseaza pentru realizarea planului de afaceri:

 • scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori (CAS angajator – pentru conditii normale de munca = 20,8%), pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.
 • scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului pentru înregistrarea microîntreprinderii, precum şi de la plata tarifului pentru publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a;
 • garanţii acordate de F.N.G.C.I.M.M pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de A.I.P.P.I.M.M., până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul în lei;

Aplica pentru infiintare SRL-D in 3 zile! Click aici!

Fonduri pentru infiintare SRL-D

SRL-DCea mai importanta facilitate la infiintarea unui SRL-D este acordarea de către A.I.P.P.I.M.M. a unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul în lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare. Va punem la dispozitie cateva resurse utile privind accesarea fondurilor pentru infiintarea de SRL-D:

Serviciile oferite de ActeFIRMA.RO pentru infiintare SRL-D

Asa cum v-am obisnuit, referentii nostri va sunt alaturi de la inceputul pana la sfarsitul procesului de infiintare a unei societati cu raspundere limitata debutant prin consiliere, asistare si reprezentare in fata institutiilor statului. Tot ceea ce trebuie sa faceti dvs. este sa ne contactati si sa ne puneti la dispozitie:

 • copie CI asociati/administratori;
 • denumirea SRL-D-ului;
 • actul de detinere al spatiului cu destinatia de sediu social(copie);

De restul ne ocupam noi.

Serviciile de infiintare SRL-D va sunt puse la dispozitie si in Timisoara, Cluj, Constanta, Ploiesti, Brasov si Iasi, dar si in alte orase ale tarii.

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

Schimbare denumire firma la Registrul Comertului

Infiintare SRL cu asociat unic

Infiintare agentie imobiliara

 

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*