In cele ce urmeaza va vom prezenta cauzele si efectele expirarii valabilitatii punctului de lucru, dar si actele necesare si etapele pentru prelungirea punctului de lucru.

Punctul de lucru este spatiul unde societatea isi desfasoara in mod efectiv activitatea. Valabilitatea inregistrarii unui punct de lucru al societatii depinde in mod direct de valabilitatea actului prin care se face dovada detinerii unui drept de folosinta asupra imobilului. Atunci cand actul in cauza isi inceteaza efectele juridice, valabilitatea inregistrarii punctului de lucru expira. In acest caz este necesar sa se decida fie pentru prelungire valabilitate punct de lucru, fie pentru radiere.

Cauze expirare. Prelungire punct de lucru la Registrul Comertului ONRC

Punctul de lucru al firmei inregistrat la Registrul Comertului prin actul constitutiv sau stabilit prin hotarare A.G.A./decizie asociat unic, are la baza un contract prin care un detinator legal al unui imobil a dat in folosinta societatii comerciale pentru a isi stabili punctul de lucru intr-un spatiu bine definit in cadrul acestuia(respectiv o parte, o camera) sau in intreg imobilul.

Contractul prin care se stabileste punctul de lucru poate fi de mai multe tipuri si, in functie clauzele continute, acesta poate expira prin:

 • ajungere la termen;
 • prin indeplinirea unei conditii rezolutorii;
 • prin reziliere unilaterala;
 • sau din alte motive.

Pentru prelungirea punctului de lucru la Registrul Comertului este necesar sa se incheie un act aditional prin care sa se stipuleze noua perioada a cedarii folosintei.

Efectele expirarii punctului de lucru al unei firme sunt:

 • imposibilitatea comunicarii actelor de procedura;
 • efectele in legatura cu partenerii de afaceri pot fi luate in calcul, respectiv decredibilizarea in fata acestora, ca urmare a expunerii publice in Registrul Comertului a informatiei privind punctul de lucru expirat al firmei.

Prelungire punct de lucru de la 190 lei! Click aici!

ACTE NECESARE PRELUNGIRE PUNCT DE LUCRU

Mai jos regasiti documentele necesare pentru inregistrarea prelungirii punctului de lucru al unei firme in Registrul Comertului:

Hotararea AGA pentru prelungire valabilitate punct de lucru nu este necesara.

De la depunerea dosarului complet, in termen de 5 zile lucratoare se elibereaza documentele doveditoare privind prelungirea sediului social, respectiv:

Taxe prelungire valabilitate punct de lucru

Mai jos va prezentam taxele aferente pentru prelungire punct de lucru la Registrul Comertului ONRC:

 • 45 lei – taxele de registru;
 • 27 lei, reprezentând un procent aplicat taxei de registru – 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2014, in cazul in care persoana juridică nu desfăşoară la sediul secundar activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani (declaratie de autorizare model 1);
 • tariful de publicare in Monitorul Oficial.

Serviciile ActeFIRMA pentru prelungire punct de lucru

In legatura cu operatiunea de prelungire a punctului de lucru la Registrul Comertului ONRC, referentii nostri va ofera urmatoarele servicii:

 • redactare a actului aditional de prelungire a contractului prin care s-a stabilit initial punctul de lucru;
 • pregatirea dosarului complet;
 • reprezentare in fata referentilor ONRC.

Nu ezitati sa ne contactati. Va puteti baza pe experienta noastra.

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

Prelungire sediu social

Schimbare denumire firma

 

Tags: , ,

2 răspunsuri la “Prelungire punct de lucru”

 1. Buna ziua !

  Suntem interesati de serviciul ” prelungire punct de lucru „.
  SC AKIS GROUP SRL
  Multumim !

 2. MARIA spune:

  Buna ziua, in cazul in care punctul de lucru apare expirat de mai mult timp ( s-a observat dupa ce s-a solicitat certificatul constatator) astfel nedepunand in termen actele pentru prelungire punct de lucru . Intrebare -ce doc. trebuie prezentate la registrul comertului in aceasta situatie acum ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*