Va prezentam un articol dedicat deschiderii unui punct de lucru. Fie ca e vorba despre acte necesare, etape, conditii, taxe si tarife, autorizatii necesare sau cum se deschide un punct de lucru in afara tarii, acest articol incearca sa lamureasca toate aspectele legale.

Va invitam sa apelati la serviciile noastre specializate de consultanta, reprezentare si asistare pentru inregistrarea acestei operatiuni la Registrul Comertului rapid, profesionist si accesibil financiar. Clientii si cei peste 10 ani experienta ne recomanda! 

Declarare punct de lucru firma la Registrul Comertului ONRC

Punctul de lucru reprezinta spatiul, distinct de sediul social, unde societatea urmeaza sa-si desfasoare activitatea economica, conform obiectului de activitate. Orice societate isi poate deschide un numar nelimitat de puncte de lucru in orice judet al tarii.

Pentru a deschide un punct de lucru societatea trebuie sa detina respectivul spatiu in proprietate sau in folosinta printr-un titlu.

In cazul in care spatiul destinat deschiderii punctului de lucru al societatii se afla intr-un imobil cu destinatie de locuinta de tip condominium, este necesar acordul vecinilor direct afectati(pe orizontala si pe verticala).

Acte necesare deschidere punct de lucru SRL

Mai jos va prezentam documentele necesare dosarului complet in vederea inregistrarii deschiderii punctului de lucru la Registrul Comertului. Mentionam ca durata de inregistrare este de 5(cinci) zile lucratoare de la data depunerii dosarului.

Deschidere punct de lucru. Dosar complet! Click aici!

Taxe deschidere punct de lucru 2015

Mai jos va prezentam tarifele percepute de Registrul Comertului pentru inregistrarea deschiderii unui noi punct de lucru:

  • 45 lei – taxele de registru;
  • 27 lei, reprezentând un procent aplicat taxei de registru – 50% Fondul de lichidare şi 10% Fondul de buletin prevăzute de Legea nr. 85/2014, in cazul in care persoana juridică nu desfăşoară la sediul secundar activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani (declaratie de autorizare model 1);
  • tariful de publicare in Monitorul Oficial.

Etape deschidere punct de lucru firma Registrul Comertului

Iata ce pasi trebuie sa urmati pentru a inregistra la Registrul Comertului deschiderea unui nou punct de lucru:

  1. Incheierea contractului prin care se transmite folosinta asupra spatiului cu destinatia de punct de lucru/sediu secundar.
  2. Daca este cazul, obtinerea acordului vecinilor.
  3. Completarea intregului dosar de deschidere punct de lucru si depunerea la Registrul Comertului.
  4. Eliberarea actelor doveditoare se face in termen de 5 zile lucratoare de la depunere.

Autorizatii si avize

Ulterior deschiderii unui punct de lucru la ORC, este posibil sa fie necesara obtinerea unor avize si autorizatii suplimentare pentru anumite tipuri de activitati(de ex.: cabinet medical, farmacie, agentie de turism, bar, restaurant etc.), cum ar fi, dar fara a se limita la, urmatoarele:

In cazul in care este necesara obtinerea de avize sau autorizatii  de functionare de la autoritatea locala(primaria) sau de la avizatori specifici va rugam sa contactati unul dintre specialistii nostri pentru a va asista in demersurile dvs.

Deschidere punct de lucru urgent! Click aici!

Deschidere punct de lucru SRL in alta tara

Fie ca doriti sa va deschideti un punct de lucru in Spania, Germania, Franta, Italia, alta tara membra a Uniunii Europene sau nu,  in legatura cu deschiderea unui punct de lucru in strainatate, trebuie sa retineti urmatoarele aspecte:

O persoana juridica  poate infiinta doua tipuri de dezembraminte in strainatate, si anume o sucursala sau o filiala. Practic punctul de lucru din afara tarii va imbraca una dintre aceste doua forme:

  • SUCURSALA. Statutul organic al sucursalei infiintate de catre persoana juridica intr-o alta tara este supus legii nationale a acesteia.
  • FILIALA. Statutul organic al filialei este supus legii statului pe al carui teritoriu si-a stabilit propriul sediu, independent de legea aplicabila persoanei juridice care a infiintat-o.


Deschidere punct de lucru firma in alt judet

Fie ca doriti sa deschideti un punct de lucru in alt judet sau alt oras al aceluiasi judet, trebuie sa stiti ca o societate poate infiinta un numar nelimitat de puncte de lucru pe teritoriul tarii, indiferent de judet, insa aceasta va apartine de Administratia Financiara a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal.

Va invitam sa apelati la serviciile referentilor ActeFIRMA pentru a va asista in demersurile dvs. de infiintare a unui punct de lucru in alta localitate. Va precizam ca serviciile noastre sunt oferite atat in Bucuresti si orasele mari(Cluj, Timisoara, Brasov, Ploiesti, Constanta), cat si pentru restul localitatilor.

Declarare deschidere punct de lucru la Administratia Financiara (ANAF)

1. In situatia in care la punctul de lucru sunt MAI PUTIN de 5 angajati:

In cazul in care la punctul de lucru isi vor desfasura activitatea mai putin de 5 salariati, trebuie depusa  doar o declaratie privind sediile secundare la Administratia Financiara in a carei raza teritoriala se afla domiciliul fiscal.

2. In situatia in care la punctul de lucru sunt MAI MULT de 5 angajati:

Daca la punctul de lucru isi vor desfasura activitatea minim 5 salariati, se va depune o Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare. Declaratia de inregistrare fiscala a punctului de lucru se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.

In urma depunerii acestei declaratii, Administratia Finantelor Publice la care este arondat punctul de lucru cu minim cinci salariati va emite Certificat de inregistrare fiscala cu cod de inregistrare fiscala (CIF) pe punct de lucru, diferit de cel al firmei mama. In cazul punctului de lucru cu minim 5 salariati, firma mama are obligatia de a declara, in numele sediului secundar, impozitul pe venitul din salarii datorat de respectivul punct de lucru.

Oferta ActeFIRMA deschidere punct de lucru

Referentii nostri va stau la dispozitie pentru inregistrarea noului punct de lucru, oferindu-va urmatoarele servicii:

  • conceperea si redactarea contractului prin care se transmite folosinta asupra spatiului cu destinatie de punct de lucru;
  • conceperea si redactarea hotararii Adunarii Generale a Asociatilor  ori a Deciziei Asociatului Unic, dupa caz;
  • conceperea si redactarea actului constitutiv actualizat;
  • redactarea cererii-tip de inregistrare;
  • daca este cazul, completarea declaratiei de autorizare;
  • asistenta si reprezentare in fata avizatorilor;
  • inregistrarea deschiderii punctului de lucru la ANAF;
  • depunerea dosarului complet la Oficiul Registrului Comertului si eliberarea certificatului de inregistrare a mentiunii.

Nu ezitati sa ne contactati!

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA:

Prelungire punct de lucru la Registrul Comertului

Prelungire valabilitate sediu social

Infiintare SRL-D

Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*