1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 voturi, media: 3,82 din 5)
info

3

calendar

3 zile lucratoare

info Birocratie

Fără Birocrație

info pusculita

De la 290 lei

info online

Online

Pachet complet de Servicii

Societatea noastra va ofera servicii de asistenta si reprezentare pentru indeplinirea tuturor demersurilor in vederea infiintare firma, si anume:

 • verificare si rezervare denumire firma ;
 •  conceperea, redactarea si atestarea actului constitutiv;
 • conceperea si redactarea actului de detinere a spatiului (contract de comodat, contract de inchiriere, contract de subinchiriere si altele);
 • redactarea declaraţiei pe propria răspundere dată în temeiul prevederilor art. 15 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 359/2004 cu modificările şi completările ulterioare;
 • conceperea, redactarea si atestarea declaratiei pe proprie raspundere, din care rezulta ca asociatii/administratorii indeplinesc conditiile legale prevazute de legislatia in vigoare pentru exercitarea calitatii de asociat/administrator in societate;
 • redactarea cererii de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si eliberarea certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social;
 • redactarea cererii-tip de inregistrare;
 • consultanta privind optiunea fiscala si redactarea Anexei 1 privind vectorul fiscal
 • depunerea dosarului complet la Oficiul Registrului Comertului si eliberarea certificatului de inregistrare

Ce ne recomandă?

 • Seriozitate

  Seriozitate

 • Un deceniu experienta

  Un deceniu experiență

 • Referenti dedicati

  Referenți dedicati

 • Mii de clienti multumiti

  Mii de clienți multumiți

 • Numarul 1 in consiliere firme

  Numărul 1 in consiliere firme

 • Punctualitate

  Punctualitate

Apariții în presă

  Cine ne recomandă?

 • Patricia Niculae, Ripe Ideas

  Patricia Niculae

  Project Manager

  Serviciile ActeFirma sunt ireprosabile. Recomand cu...

  + citește mai mult
 • Andra Paraschivescu, PFA

  Andra Paraschivescu

  PFA

  Specialistii ActeFirma mi-au recomandat pentru...

  + citește mai mult
 • Florin Cojocea, Activ Informedia

  Florin Cojocea

  Administrator

  Am fost ajutati prompt si profesionist de catre un...

  + citește mai mult
 • Matei Malos, Home Finders

  Matei Malos

  General Manager

  ActeFirma, prin divizia de proprietate intelectuala,...

  + citește mai mult

Beneficiază

de experiența echipei noastre!
Scurt ghid online pentru infiintare firma

Primul pas pentru infiintare firma este stabilirea elementelor se regasesc in actul constitutiv al firmei, care se identifica ca fiind si caracteristicile principale ale unei firme, ai anume:

 • Denumire firma

Pentru a fi identificata in domeniul activitatii comerciale, societatea pe care o infiintati trebuie sa aiba un nume care poarta denumirea de firma, fiind principalul atribut al acesteia si unul dintre elementele de distinctie fata de celelalte societati.

 •  Asociatii si administratorul

Urmatorul pas pentru infiintare firma este stabilirea asociatilor si a administratorilor.

Poate fi asociat si/sau administrator orice persoana fizica, cetatean roman ori strain, care a implinit varsta de 18 ani. De asemenea, poate fi asociat si/sau administrator orice persoana juridica romana ori straina.

ActeFirma va ofera servicii de infiintare firma cu un asociat si  infiintare firma cu doi sau mai multi asociati. Numarul maxim de asociati in cazul societatii cu raspundere limitata nu poate depasi 50.

Cu privire la infiintare firma cu asociat unic, in aceasta situatie infiintarea firmei se realizeaza de catre o singura persoana, fizica sau juridica, romana sau straina, care participa in proportie de 100% la capitalul social.

Exista si o interdictie pentru infiintare firma asociat unic si anume, o persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.

De asemenea, o societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.

Infiintare firma cu asociat cetatean strain

Conform celor mentionate anterior, este posibil infiintare firma de catre un cetatean strain, conditiile pe care acesta trebuie sa le indeplineasca fiind similare cu cele pentru cetatenii romani.

Infiintare firma poate sa se realizeze de catre cetatean strain cu resedinta/rezidenta in Romania ori fara resedinta/rezidenta in Romania.

Cetateanul strain nu trebuie in mod obligatoriu sa fie prezent in Romania pentru infiintare firma.

 • Sediul firmei

Urmatorul pas pentru infiintare firma este stabilirea sediului social.

Sediul social este spatiul in care firma va fi declarata ca avand adresa oficiala in relatia cu autoritatile statului si cu orice alte entitati.

In ceea ce priveste stabilire sediul social cu ocazia infiintare firma, potrivit legii, in acelasi imobil pot functiona mai multe firme numai daca imobilul respectiv, prin structura si suprafata lui utila, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite sau in spatii distinct impartite, iar numarul societatilor ce functioneaza intr-un imobil nu poate depasi numarul de incaperi sau spatii distincte obtinute prin partajare.

Sediul social pentru firma se poate stabili intr-un spatiu parte dintr-o cladire de birouri, intr-o casa ori chiar intr-un apartament  dintr-un imobil de locuinte.

In acest ultim caz este necesar in mod obligatoriu acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor cu care apartamentul se invecineaza (are pereti comuni). Acest acord se obtine in baza acestui formular.

In situatia in care in cadrul imobilului nu este constituita asociatie de proprietari, atunci va fi suficienta o declaratie pe propria raspundere a proprietarului in acest sens.

 • Obiectul de activitate al firmei

Obiectul de activitate al unei firme determina activitatile pe care aceasta urmeaza a le desfasura in vederea indeplinirii scopului pentru care a fost constituita.

La infiintare firma se va alege un obiect principal de activitare reprezentand activitatea pe care societatea urmeaza sa o desfasoare cu preponderenta.

In secundar, se poate opta pentru mai multe obiecte de activitate inca de la infiintare firma. Astfel, in situatia in care pe viitor nu va mai fi necesar extinderea obiectului de activitate daca se doreste desfasurarea si a altor activitati in afara de obiectul principal.

Stabilire vector fiscal infiintare firma

Vectorul fiscal al unei firme se refera la caracteristicile fiscale ale acesteia, si anume: firma platitoare/neplatitoare TVA, firma microintreprindere ori platitoare de impozit pe profit.

Infiintare firma neplatitoare de TVA si microintreprindere.

Toate firmele nou infiintare la ORC (Registrul Comertului) sunt neplatitoare de TVA si microintreprinderi.

Exceptie fac firmele care desfasoara activitati de consultanta in proportie mai mare de 20% din intreaga activitate, firme care sunt obligate la plata de impozit pe profit.

Infiintare firma platitoare de TVA presupune infiintarea firmei iar ulterior depunerea unui dosar distinct in acest sens la organul fiscal. Astfel, firmele pot deveni platitoare de TVA fie prin optiune (afla detalii privind inregistrare TVA aici) fie prin depasirea plafonului cifrei de afaceri de 220.000 lei/an.

Firmele microintreprinderi devin platitoare de impozit pe profit la depasirea plafonului cifrei de afaceri de 100.000 eur/an.

Infiintare firma IMM (intreprinderi mici si mijlocii)

In aceasta categorie sunt incluse intreprinderile care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro. Aceasta clasificare este importanta din punct de vedere al accesarii diverselor tipuri de finantari europene nerambursalbile.

Etape pentru infiintare firma:

 • verificare si rezervare denumire firma
 • stabilirea asociatilor, administratorului, a sediului social si a obiectelor de activitate
 • intocmire act constitutiv firma
 • depunere dosar complet infiintare firma la ORC (Registrul Comertului)

Acte necesare infiintare firma le puteti regasi la rubrica special alocata in acest sens.

Costuri infiintare firma

Cu privire la cheltuieli totale infiintare firma trebuie sa stiti faptul ca acestea sunt formate din taxe ORC (tarife infiintare firma percepute de catre Registrul Comertului) si onorariu infiintare firma.

Durata pentru infiintare firma

Durata de infiintare firma este de 3 zile de la data depunerii dosarului complet la ORC, iar in situatia in care va grabiti exista posibilitatea de infiintare firma urgent.

Documente necesare in vederea intocmirii dosarului complet pentru infiintare firma sunt urmatoarele:

 • carti de identitate  asociati/administratori (copie)

 • dovada  care atestă dreptul de proprietate asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social  (copie) care poate consta in: contract vanzare-cumparare, contract de donatie, certificat de mostenitor, autorizatie de construire si proces verbal receptie etc.

 • daca este cazul: avizul/acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, in cazul in care noul sediu va fi amplasat intr-un apartament de bloc sau alt imobil colectiv cu regim de locuinta – descarca formularul

 • dovezile privind efectuarea varsamintelor aporturilor subscrise de catre asociaţi la capitalul social;

 • specimenele de semnatura autentificate notarial ale reprezentanţilor societaţii (administratori).

Unde se poate infiinta firma?

ActeFIRMA va ofera serviciile de consultanta avocat infiintari firme.

Va oferim infiintare firma ieftin, la un pret competitiv in: Bucuresti – Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Alba – Alba Iulia, Sebes, Arad – Arad, Argeș – Pitești, Curtea de Arges, Bacău – Bacău, Bihor – Oradea, Bistrița-Năsăud – Bistrița, Botoșani – Botoșani, Brașov – Brașov, Fagaras, Brăila – Brăila, Buzău – Buzău, Ramnicu-Sarat, Caraș-Severin – Reșița, Caransebes, Călărași – Călărași, Cluj – Cluj Napoca, Turda, Dej, Constanța – Constanța, Mangalia, Covasna – Sfântu Gheorghe, Dâmbovița – Târgoviște, Dolj – Craiova, Galați – Galați, Giurgiu – Giurgiu, Gorj – Târgu Jiu, Motru, Harghita – Miercurea Ciuc , Hunedoara – Deva, Hunedoara, Ialomița – Slobozia, Tandarei, Iași – Iași, Ilfov – Buftea, Maramureș – Baia Mare, Mehedinți – Drobeta Turnu Severin, Mureș – Târgu Mureș, Neamț – Piatra Neamț, Olt – Slatina, Prahova – Ploiești, Satu Mare – Satu Mare, Sălaj – Zalău, Sibiu – Sibiu, Medias, Suceava – Suceava, Radauti, Teleorman – Alexandria, Timiș – Timișoara, Lugoj, Tulcea – Tulcea, Vaslui – Vaslui, Vâlcea – Râmnicu Vâlcea, Vrancea – Focșani

In ce domeniu de activitate se poate infiinta firma?

Echipa ActeFIRMA te poate ajuta pentru infiintare firma in orice domeniu de activitate.

Asadar iti stam la dispozitie pentru avocat infiintare firma in domenii variante de activitate dintre care amintim: infiintare firma turism, transport, catering, firma curatenie, firma de paza, firma taxi, infiintare agentie organizare nunti, infiintare firma acte auto, firma asigurari auto, firma asistent brokeraj, firma asistenta medicala la domiciliu, firma colectare deseuri, firma colectare fier vechi, firma consultanta financiara, firma consultanta fonduri europene, firma consultanta mediu, firma curatenie la domiciliu, firma ddd, firma de export, firma deseuri medicale, firma dezmembrari auto, firma exploatare forestiera, firma export import, firma fast food, firma foto video, firma gaze, firma haine, haine second hand, firma handmade, firma hosting, firma hr, firma import export, firma jocuri de noroc, firma organizare evenimente, organizare nunti, firma organizari evenimente, firma plasare forta de munca, firma reciclare, firma recuperare creante, recuperare debite,  firma rent a car, firma resurse umane, infiintare firma salubrizare, firma ssm, firma transport colete, firma vanzari auto, firma web design, firma web hosting.

Cum se poate infiinta o firma in 2016?

Echipa ActeFIRMA iti sta la dispozitie pentru acte necesare, etape, pasi, conditii si cerinte infiintari firme in 2016.

Costurile infiintarii unei firme in 2016 sunt competitive, va ajutam pentru infiintari firme ieftin si chiar gratia in anumite conditii. Tot ce trebuie sa faci este doar sa ne contactezi ACUM!