1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 voturi, media: 2,54 din 5)
info

30

calendar

30 de zile lucratoare

info Birocratie

Fără Birocrație

info pusculita

De la 490 lei

info online

Online

Pachet complet de Servicii

Societatea noastra va ofera servicii de  asistenta si reprezentare in vederea indeplinirii tuturor demersurilor necesare dizolvarii voluntare a societatii la Oficiul Registrului Comertului, pe parcursul ambelor etape, si anume:

  • conceperea si redactarea Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor  ori a Deciziei Asociatului Unic;
  • intocmirea notei de repartizare a activelor;
  • intocmirea raportului de gestiune a administratorului;
  • redactarea cererii-tip de inregistrare;
  • depunerea dosarului complet la Oficiul Registrului Comertului si eliberarea certificatului de radierea a societatii.

Ce ne recomandă?

  • Seriozitate

    Seriozitate

  • Un deceniu experienta

    Un deceniu experiență

  • Referenti dedicati

    Referenți dedicati

  • Mii de clienti multumiti

    Mii de clienți multumiți

  • Numarul 1 in consiliere firme

    Numărul 1 in consiliere firme

  • Punctualitate

    Punctualitate

Apariții în presă

    Cine ne recomandă?

  • Andra Paraschivescu, PFA

    Andra Paraschivescu

    PFA

    Specialistii ActeFirma mi-au recomandat pentru...

    + citește mai mult
  • Matei Malos, Home Finders

    Matei Malos

    General Manager

    ActeFirma, prin divizia de proprietate intelectuala,...

    + citește mai mult
  • Daniel Alin, Automatizari AG

    Daniel Alin

    Administrator

    Actefirma, o echipa de consultanti eficienti care,...

    + citește mai mult
  • Patricia Niculae, Ripe Ideas

    Patricia Niculae

    Project Manager

    Serviciile ActeFirma sunt ireprosabile. Recomand cu...

    + citește mai mult

Beneficiază

de experiența echipei noastre!




Dizolvare societate are ca scop radierea acesteia din Registrul Comertului si presupune in acelasi timp lichidarea societatii.  Lichidarea unei societati comerciale consta dintr-un ansamblu de operatii care au ca obiect valorificarea elementelor de activ si plata creditorilor, in vederea partajului activului net ramas intre asociati.

Astfel, lichidarea este precedata de dizolvarea societatii comerciale. In cazul dizolvarii calitatea de persoana juridica a societatii comerciale se mentine numai pentru o anumita perioada, in vederea lichidarii, in timp ce lichidarea marcheaza disparitia definitiva a persoanei juridice.

Cu toate ca Legea societatilor nr. 31/1990 prevede in cuprinsul art. 227 alin. (1) mai multe cauze de dizolvare a societatilor comerciale, noi va vom prezenta in aceasta sectiune detaliile dizolvarii voluntare a societatii.

Astfel, dizolvare voluntara societate reprezinta modalitatea de dizolvare care este dispusa de catre asociati.

Hotararea de dizolvare a societatii poate fi luata de catre asociati fie cu unanimitate de voturi, fie cu majoritatea voturilor conform prevederilor actului constitutiv ori a legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale.

Dizolvarea voluntara a societatii comerciale se realizeaza pe parcursul a doua etape, care dureaza in total aproximativ 45 de zile. Dupa parcurgerea acestor etape, societatea comerciala se va radia din Registrul Comertului.

Etape dizolvare voluntara firma sunt urmatoarele:

1. in prima etapa are loc publicarea in Monitorul Oficial a hotararii asociatilor de dizolvare a societatii. Publicarea in Monitorul Oficial se realizeaza prin Oficiul Registrului Comertului.

2. in a doua etapa are loc inregistrarea propriu-zisa a dizolvarii, urmata de radierea societatii din Registrul Comertului.

Se poate proceda la a doua etapa abia dupa trecerea unui numar de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii de dizolvare si doar daca nu s-a depus nici o opozitie cu privire la procedura dizolvarii voluntare.

In aceasta etapa sunt necesare, pe langa alte documente intocmite de catre echipa noastra:

  • certificatul de la Administratia Financiara care atesta faptul ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si contributiile sociale;
  • certificatul de inregistrare si anexele (in originala);
  • situatia financiara de lichidare a firmei;
  • decizia de repartizare a activelor.

Se poate dizolva firma cu datorii?

Nu este posibil dizolvare firma cu datorii intrucat la etapa a doua este obligatorie depunerea la Oficiul Registrului Comertului a unui certificat de atestare fiscala eliberat de catre organul fiscal, certificat care trebuie sa ateste ca firma nu are datorii neplatite la bugetul statutului.

Se poate dizolva firma cu active?

Dizolvare firma cu active este posibil. Astfel, in urma dizolvarii va avea loc lichidarea societatii care presupune stingerea pasivului societatii cu activele detinute. Daca in urma acestei operatiuni, societatea inregistreaza active, fie ca este vorba despre disponibilitati banesti sau bunuri, acestea se vor imparti asociatiilor sau asociatului unic.

Exemple de dizolvare firma cu active sunt: inchidere firma cu mijloace fixe, inchidere firma cu stoc de marfa, inchidere firma cu profit.

Este posibil dizolvare firma fara lichidator?

Da, dizolvare societate fara lichidator este posbil, in aceasta situatie asociatii urmand sa convina asupra modalitatii de repartizare a activelor ramase in urma lichidarii.

Se poate inregistra dizolvarea unei firme suspendate?

Daca suntem in prezenta dizolvare societate cu activitate suspendata, procedura de dizolvarea urmeaza etapele firesti, nu este necesara reluarea activitatii pentru inceperea procedurii de dizolvare.

Asadar, dizolvare firma suspendata trebuie hotarate de catre asociati, aceasta nu are loc din oficiu la momentul implinirii perioadei se suspendare.

Inchidere firma cu asociat unic

Dizolvare firma cu asociat unic are loc in baza deciziei asociatului unic si se parcurg etapele mentionate anterior.

In aceasta situatie, ca urmare a lichidarii societatii, activele rezultate din inchidere firma se repartizeaza catre asociatul unic.