1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 5,00 din 5)
info

3

calendar

3 zile lucratoare

info Birocratie

Fără Birocrație

info pusculita

De la 250 lei

info online

Online

Pachet complet de Servicii

Societatea noastra va ofera servicii de asistenta, intocmire a intregii documentatii si reprezentare in vederea indeplinirii tuturor demersurilor necesare cesiunii partilor sociale la Oficiul Registrului Comertului, si anume:

  • conceperea si redactarea hotararii Adunarii Generale a Asociatilor (hotarare AGA)  ori a Deciziei Asociatului Unic conceperea si redactarea, dupa caz;
  • conceperea si redactarea contractului de cesiune;
  • conceperea si redactarea actului constitutiv actualizat;
  • conceperea, redactarea si atestarea declaratiei pe proprie raspundere, din care rezulta ca noii asociati indeplinesc conditiile legale prevazute de legislatia in vigoare pentru exercitarea calitatii de asociat/administrator in societate;
  • redactarea cererii-tip de inregistrare;
  • depunerea dosarului complet la Oficiul Registrului Comertului si eliberarea certificatului de inregistrare a mentiunii.

Ce ne recomandă?

  • Seriozitate

    Seriozitate

  • Un deceniu experienta

    Un deceniu experiență

  • Referenti dedicati

    Referenți dedicati

  • Mii de clienti multumiti

    Mii de clienți multumiți

  • Numarul 1 in consiliere firme

    Numărul 1 in consiliere firme

  • Punctualitate

    Punctualitate

Apariții în presă

    Cine ne recomandă?

  • Matei Malos, Home Finders

    Matei Malos

    General Manager

    ActeFirma, prin divizia de proprietate intelectuala,...

    + citește mai mult
  • Andra Paraschivescu, PFA

    Andra Paraschivescu

    PFA

    Specialistii ActeFirma mi-au recomandat pentru...

    + citește mai mult
  • Daniel Alin, Automatizari AG

    Daniel Alin

    Administrator

    Actefirma, o echipa de consultanti eficienti care,...

    + citește mai mult
  • Patricia Niculae, Ripe Ideas

    Patricia Niculae

    Project Manager

    Serviciile ActeFirma sunt ireprosabile. Recomand cu...

    + citește mai mult

Beneficiază

de experiența echipei noastre!




Inregistrare cesiune parti sociale

Cesiunea de parti sociale este o procedura constand in transmiterea, printr-un contract de cesiune, a partilor sociale catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate sau straine de aceasta, care dobandesc astfel calitatea de asociati. Transmitatorul poarta denumirea de cedent, iar dobanditorul poarta denumirea de cesionar.

De fapt, procedura cesiune parti sociale reprezinta o vanzare parti sociale de la unul sau toti asociatii, catre alte persoane.

Cu privire la pretul cesiunii de parti sociale, aceasta se poate realiza la valoarea nominala a acestora, mentionata in actul constitutiv al societatii, sau se poate realiza la o valoare mai mare decat cea nominala.

In functie de persoana care preia partile sociale, cesiunea poate fi catre asociati, atunci cand partile sociale se transmit catre unul sau catre alti asociati sau poate fi cesiune catre terte persoane, atunci cand transmiterea are loc catre persoane straine de societate.

Cesiune parti sociale intre asociati

Cesiunea de parti sociale intre asociati este o operatiune juridica constand in transmiterea, printr-un contract de cesiune, a partilor sociale de catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate, catre alti asociati ai aceleasi societati.

Spre deosebire de cesiunea catre terte persoane straine de societate, inregistrarea cesiunii partilor sociale catre alti asociati se desfasoara intr-o singura etapa, a carei mentionare in Registrul Comertului dureaza trei zile lucratoare.

Cesiune partilor sociale catre terte persoane

In acest caz, procedura de cesiune a partilor sociale se va desfasura pe parcursul a doua etape.

In prima etapa, prin Oficiul Registrului Comertului, se va publica in Monitorul Oficial Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor (hotararea AGA)/Decizia Asociatului Unic (in functie de caz) privind cesiunea partilor sociale.

De la data publicarii in Monitorul Oficial se asteapta un termen de opozitie de 30 de zile, timp in care orice persoana interesata care detine anumite creante impotriva societatii (statul prin organul fiscal, furnizori, etc.) se pot opune.

Daca in cele 30 de zile nu a fost inregistrata nici o opozitie la cesiune partilor sociale, se poate demara cea de-a doua etapa, inregistararea propriu-zisa a  mentiunii.

In total, intreaga procedura de cesiune a partilor sociale catre terti dureaza aproximativ 45 de zile.

Conditii care trebuie sa le indeplineasca un asociat

In ceea ce priveste detinerea calitatii de asociat exista anumite interdictii dupa cum urmeaza:

  • Nu pot fi fondatori, administratori, directori, membri ai directoratului sau ai consiliului de supraveghere, reprezentanti, comanditati, lichidatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile sau care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, precum si pentru infractiunile prevazute la art. 143 – 145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei sau pentru cele prevazute de legea nr. 31/1990.
  • Nu pot fi fondatori, administratori, cenzori si lichidatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile sau care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, inselaciune, delapidare, dare de mita, luare de mita, primire de foloase necuvenite, trafic de influenta, marturie mincinoasa, fals, uz de fals, precum si pentru infractiunile prevazute de Legea nr. 31/1990,  infractiunile prevazute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si infractiunile de spalare a banilor prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
  • Nu pot fi membri fondatori, administratori si cenzori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabili sau au fost condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva pentru infractiunile de coruptie, spalare de bani, evaziune fiscala, gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, precum si pentru infractiunile prevazute de art. 112 – 116 din Legea nr. 1/2005.

Actele necesare in vederea intocmirii dosarului complet pentru cesiune parti sociale, fie catre asociati, fie catre terte persoane:

  • act constitutiv (copie);
  • carti de identitate  asociati/administratori (copie);
  • certificat de inregistrare in Registrul Comertului (copie);
  • carti de identitate  asociati care vor prelua partile sociale.